flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кримінальна відповідальність за хуліганські дії

02 грудня 2016, 15:47

23 листопада 2016 року Снігурівський районний суд Миколаївської області у складі головуючого – судді Лисенко М.Є., розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина Ш. у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.289 КК України («Незаконне заволодіння транспортним засобом»), ч.1 ст.296 КК України («Хуліганство»).

Обвинувачений, 17 вересня 2016р. перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, в с.Вавилове Снігурівського району Миколаївської області, порушував громадський порядок (ображав присутніх осіб, виражався нецензурною лайкою та погрожуючи фізичною розправою). Після чого шляхом вільного доступу проник до приміщення гаражу та заволодів мопедом(не змігши його завести кинув його на узбіччі) та пошкодив майно потерпілому.

Врахувавши тяжкість вчинених злочинів обвинуваченим, які відносяться до категорії злочинів невеликої тяжкості та тяжкого злочину, особу винного, який за місцем реєстрації та проживання характеризується з позитивного боку, який вибачився перед потерпілими за свої вчинки та відшкодував заподіянні ним збитки, а також думку потерпілих, які не мали претензій до обвинуваченого матеріального та морального характеру та просили суворо не карати, наявністю на утриманні малолітньої доньки 2012 року народження, суд, звільнив гр. Ш. з випробуванням з іспитовим терміном на два роки за умови, що засуджений не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього судом обов'язки.

Вирок не набрав чинності.

Помічник судді
І.Бурбела 

Громадсько-політична газета "Вісті Снігурівщини"
від 01 грудня 2016 р. №93-94 (11046-11047).