flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Снігурівського районного суду Миколаївської області взяла участь у Національному українському судовому форумі

13 грудня 2023, 15:38

11 та 12 грудня 2023 року суддя Снігурівського районного суду Миколаївської області Олександра Бодрова взяла участь у Національному українському судовому форумі, що відбувся у місті Дніпро. Захід, організований Представництвом Норвезької ради у справах біженців в Україні (NRC) та Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України, присвячено питанням розгляду справ про захист прав громадян в умовах воєнного стану в Україні.

       

На форумі обговорювались особливості розгляду справ, пов’язаних зі збройним конфліктом на сході України; захист прав осіб, що постраждали внаслідок збройного конфлікту, а також досвід європейських країн та практика Європейського суду з прав людини у контексті захисту основних прав внутрішньо переміщених осіб.

У форумі також взяли участь судді Верховного Суду, Конституційного Суду України, представники судів різних інстанцій та регіонів, член Ради суддів України Валерія Чорна, судовий експерт-психолог Національної школи суддів України Анастасія Горецька, народні депутати України, представники Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Норвезьку раду у справах біженців в Україні представили керівник NRC Роберто Віла-Сексто та провідний юрист департаменту інформування, консультування та правової допомоги Юлія Воронкова, які розповіли про основні напрямки діяльності Норвезької ради у справах біженців у сфері захисту постраждалого населення.

Представники ВККСУ також взяли участь у даному форумі. Член Комісії Людмила Волкова розповіла про особливості відрядження суддів у воєнний час. Олег Коліуш розповів про процедуру оцінювання суддів Донецької/Луганської областей. Роман Сабодаш порушив питання подання декларації доброчесності судді, при цьому звернув увагу учасників форуму на оновлення в декларації та роз’яснення Комісії щодо порядку її заповнення.

Під час другого дня виступали судді Конституційного Суду України Оксана Грищук, Василь Лемак, Олександр Петришин, Олег Первомайський, Петро Філюк, Галина Юровська та керівник Секретаріату Суду Віктор Бесчастний.

Завершували цей захід Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Дніпропетровській області Михайло Карпенко; директор Департаменту ціноутворення, економіки та організації будівництва Інна Вахович; провідний юрист департаменту інформування, консультування та правової допомоги Юлія Воронкова та судовий експерт-психолог Національної школи суддів України Анастасія Горецька, які розповіли про парламентський контроль за додержанням прав людини в системі судоустрою; психологічні аспекти взаємодії з постраждалими від військових дій населення та презентували механізм компенсації за пошкоджене і зруйноване майно.

 

За повідомленням пресслужби суду