flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Снігурівського районного суду прийняла участь у заході в рамках щорічної акції "16 днів проти насильства"

07 грудня 2023, 12:56

В рамках щорічної акції «16 днів проти насильства» суддя Снігурівського районного суду Миколаївської області Олександра Бодрова відвідала круглий стіл присвячений питанням домашнього та гендерного зумовленого насильства, який відбувся 06 грудня 2023 року за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЕС в Україні).

    

У даному заході також взяли участь представники Миколаївської обласної державної адміністрації, Департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, Одеського Університету Внутрішніх справ, Миколаївської обласної прокуратури, заступник начальника ВП № 2 Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області (Снігурівський ВП) Володимир Матусенко, прокурор Снігурівського відділу Баштанської окружної прокуратури Наталія Гамера, ГУ НПУ у Миколаївській області, Управління превентивної діяльності ГУНП в Херсонській області, Херсонської обласної прокуратури, а також суддя Очаківського районного суду Тетяна Шивиріна, а також представники спілок ГО «Віра, Надія, Любов» та ГО «Десяте квітня».

На заході Георгіос Покас, представник Регіонального представництва Консультативної Місії Європейського Союзу в Одесі, презентував роботу Місії у сфері гендерно зумовленого та домашнього насильства з проекцією на імплементацію Україною Стамбульської Конвенції. Начальник сектору взаємодії з громадами управління превентивної діяльності ГУНП в Херсонській області Андрій Галунько розповів про роботу підрозділів превентивної діяльності з попередження та протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству на деокупованих територіях Херсонської області. Вікторія Лукашевич, начальник відділу дізнання ГУНП в Херсонській області, порушила проблемні питання розслідування проступків за фактами завдання тілесних ушкоджень пов’язаних з домашнім насильством.

Також представники ГО «Віра, надія, Любов» та ГО «Десяте квітня» поділилися своїм досвідом роботи на території Херсонської області щодо допомоги жертвам ДН/ГЗН, запобігання та протидії ДН/ГЗН.

Завершували цей захід Олександра Бодрова, суддя Снігурівського районного суду Миколаївської області, та Тетяна Шивиріна, суддя Очаківського районного суду Миколаївської області, які поділилися своїм досвідом та практикою розгляду справ про кримінальні та адміністративні правопорушення, що стосуються питань домашньогота гендерного зумовленого насильства.

 

За повідомленням пресслужби суду