flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок звернення до суду з адміністративним позовом про уточнення списку виборців

28 січня 2022, 11:26

27 березня 2022 року відбудуться повторні вибори депутатів Горохівської сільської ради Баштанського району Миколаївської області (1 та 3 багатомандатні виборчі округи). 

Згідно статті 274 Кодексу адміністративного судочинства України право звернутися з адміністративним позовом про уточнення списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, має кожен, хто має право голосу на виборах.

Позовна заява про уточнення списку виборців подається до адміністративного суду без сплати судового збору.

Суд вирішує адміністративні справи щодо уточнення списку виборців у дводенний строк після надходження позовної заяви, але не пізніше ніж за два дні до голосування, а якщо позовна заява надійшла за два дні до дня голосування, - невідкладно.

Рішення адміністративного суду щодо внесення змін у списки виборців виконуються негайно. Оскарження рішення суду щодо внесення змін у списки виборців не перешкоджає його виконанню.

Судом апеляційної інстанції у справах щодо виборчого процесу, розглянутих Снігурівським районним судом Миколаївської області, є П’ятий апеляційний адміністративний суд (65039, м. Одеса, проспект Гагаріна,19-21).

 

За повідомленням пресслужби суду